Yılmaz Kırali, hayatını kaybetti!

Merhum Sabri Kırali'nin Oğlu Yılmaz Kırali (77) 20 yılı aşkın zamandır yaşadığı İstanbul’da hayatını kaybetti.

Yılmaz Kırali, hayatını kaybetti!
Yılmaz Kırali, hayatını kaybetti! Mehmet_Guney
Bu içerik 1175 kez okundu.
Advert

1945 yılında Bayburt’un Kadızade mahallesinde doğan Yılmaz Kırali, ilk ve ortaokulu Bayburt’ta okuduktan sonra Gümüşhane Lisesi ve ardından İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilim Fakültesi’ni bitirerek Bayburt’ta muhasebecilik yaptı.

Muhasebeciliğin yanı sıra babasının işlerini de yürüten Yılmaz Kırali, 1973 yılında Kenan Abdullahoğlu ile birlikte Bayburtspor’u kurmuş ve kurucu başkanlığını üstlenmişti.

Kırali, bu yıllarda Bayburtspor’da boks şubesini de kurmuştu. Uzun yıllar bu görevi sürdüren Yılmaz Kırali, 1986 yılında 2. Lige yükselen Bayburtspor’un Genel Kaptanlık görevini sürdürmekteydi. 

Bayburt Folklor Derneği Başkanlığı da yapan Kırali, 1980 İhtilali öncesi CHP Bayburt İlçe Başkanlığını yapmış, ihtilale giden süreçte Bayburt gençliğinin tamamında var olan sevgisi ile büyük olaylar yaşanmasının önüne geçmişti.

Kırali, siyasi görüş ayırt etmeksizin herkesi seven ve herkesin sevgisini kazanabilen ender şahsiyetlerden biriydi.

Bayburt Belediye Meclisi üyeliği de yapan Yılmaz Kırali, eşini kaybettikten sonra 2001 yılında İstanbul’a göç etmişti. Yılmaz Kırali'ye Bayburt Bilim Eğitim Kültür Derneği tarafından Bayburt'a kattığı tüm güzelliklerden ötürü 2020 yılında BEKDER Onur Ödülü verilmişti.

 

Cenazesi 13/09/2022 Salı (Yarın) Sürmene EskiCamii'nde İkindi namazına muteakip kilinacak cenaze namazinin ardindan Yokuşbaşı Mahallesinde bulunan Aile Mezarligina defnedilecek..

Merhuma Allahtan Rahmet, Ailesi ve Sevenlerine bassagligi dileriz.

sabri kirali oğlu yılmaz baydurt bayburt spor vefaat
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti.
Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti.
Hüseyin Güney ile Söyleşi ...
Hüseyin Güney ile Söyleşi ...