Advert

Karadenizli Zekası Kayığı Uçurdu

Trabzon’un Sürmene ilçesinde İsmail Kılıç, kardeşi ve arkadaşı ile işlettikleri düğün salonunda geliştirdikleri sistem ile gelin ve damadı balıkçı kayığı ile uçurarak salona indiriyor.

Karadenizli Zekası Kayığı Uçurdu
Karadenizli Zekası Kayığı Uçurdu Mehmet_Guney
Bu içerik 1895 kez okundu.
Advert
Haberin videosu için tıklayın!

 Sürmene ilçesinde 100. Yıl Düğün Sarayı’nı işleten İsmail ve Hasan Kılıç Kardeşler ile arkadaşları Mustafa Mehmetoğlu geliştirdikleri ilginç bir sistem ile bir ilke imza attılar. Lise mezunu olan üç kafadar tamamen kendi icatları ile mühendislere taş çıkardı. Üç kafadar geliştirdikleri sistem ile gelin ve damadı 3 metre uzunluğundaki kayığa bindirerek kurdukları ray ve çelik tellerden oluşan sistem ile 6 metre yükseklik ve 15 metre uzunluktaki alanda havadan taşıyarak salona indiriyor. Evlenecek çiftler salona ilk girişlerinde davetlileri havadan selamlıyor.

İsmail Kılıç, bir farklılığa imza atmak istediklerini belirterek bu ilginç projeyi geliştirdiklerini belirterek "Bende hep 'düğün salonumuz olursa kayıkla gelin ve damadı sahneye indirebiliriz' fikri vardı. İnsanlarımız yenilik istiyor. Biz de üç arkadaş bunun için yola çıktık. Üçümüz de lise mezunuyuz. Projeyi kendimiz çizdik. Mühendislerden yardım istedik. Görüştüğümüz mühendisler bunun mümkün olamayacağını söyledi. Ama sonuçta herkes gördü ki isteyince mümkün oluyormuş. Motoru için ilçede bütün sanayiyi dolaştık ve bağlantı yapacak kişi bulamadık. Sadece işçiliği için bizden 10 bin lira isteyenler oldu. Bunu da yapabileceğimizi düşündük. Bir araya geldik, uğraş verdik ve motoru ile bağlantılarını da biz hallettik" dedi.

GELİN VE DAMAT PROVAYA ÇAĞRILIYOR

Kılıç, evlenen bir çok kişinin hayatlarında hiç kayık görmediklerini, bu nedenle her türlü tedbiri düşündüklerini ifade ederek, “Gelin düşmesin diye her türlü tedbiri düşündük. 1.5 derinliğinde bir kayık yaptık. Bu sistem uçaklardan daha güvenli. Uçaklar kadar da sallanmıyor. Çiftlerimizi düğün günü acemilik çekmemeleri için bir gün önceden provaya çağırıyoruz. Prova sonrası çiftler kayığı eğlenceli bulduklarını bir kez daha binmek istediklerini belirtiyorlar” diye konuştu.

Kılıç yaptığı açıklamada, “Yapmış olduğumuz düğün sarayımız da sadece Sürmene halkına değil tüm çevre il ve ilçelere cevap verecek kapasitededir. Çevre il ve ilçelerden de yoğun talepler alıyoruz. Bu farklılığı yaşamak isteyen çiftler bizi tercih ediyor. Mutlu günlerinde bu farklılığı da yaşama imkanı buluyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Haberler.Com

sürmene uçan kayık 100.yıl parkı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti.
Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti.
Hüseyin Güney ile Söyleşi ...
Hüseyin Güney ile Söyleşi ...